Webshop icon

A majdnem Jucy Lucy

A Jucy Lucy a sajtburgerek királynője , egy közel 70 éves múlttal bíró hamburger, ami Minneapolisból indult el és azóta számtalan verziója került az asztalra. A koncepció viszont mindig ugyanaz, a sajt a húspogácsán belülre kerül de kicsit más állag , kicsit más külcsíny.  

Street Food

2022-04-01

A Jucy Lucy tulajdonképpen egy olyan sajtburger, ahol a sajt nem a húspogácsára vagy húspogácsákra kerül és ott olvad el, beburkova azt, hanem két húspogácsa közé teszik a hús belsejébe. A sütés közben a sajt megolvad és segít abban is hogy a hús belseje szaftosabb maradjon.

Ez a burgercsoda valamikor az 1950es években tűnt föl Minneapolisban és két pub is magának tulajdonítja a recept eredetét. Természetesen a koncepciót megőrízve rengetek féle kombinációban létezik ez a burger, én is elkészítettem a magamét , zöldalma ralishel és rántott hagymakarikákkal. Természteseten faszán faszénen. :-)

A ralishhez apró kockákra vágtam a lilahagymát,savanyúuborkát,zöldalmát és paradicsomot. Ecettel,olajjal, sóval, borssal és cukorral ízesítettem. 

Íme a rétegrend:

 

 

A végeredmény egy robosztus, szaftos, ízekben gazdag burger lett. Ajánlom mindenkinek hogy készítse el a saját verzióját.

 

Jó sütést!

 

Lúciusz , Picigurman