Webshop icon

Kemencében sült kapros-túrós palacsinta, kacsa pörccel

A palacsinta nem csak édesen jó. De ki tudná eldönteni, hogy a sárgabaracklekváros vagy a kacsapörcös a jobb? 

2021-09-07

Hozzávalók a palacsintatésztához:

  • 500 gr liszt
  • 1000 ml tej
  • 4 egész tojás
  • 100 gr olvasztott vaj
  • 5 gr só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 gr túró
  • 1 csokor friss kapor
  • 100 gr tejföl
  • 50 gr kacsa zsír
  • 6 gerezd fokhagyma reszelve
  • Só, bors

 

További hozzávalók:

  • 500 gr bőrös kacsaháj

 

Elsőként a palacsintatészta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd pihentetjük ezt legalább 30 percig. 

A bőrös kacsahájat felkockázzuk és lassú tűzön, egy kis víz hozzáadásával, zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor szűrjük le és a pörcöt tegyük félre.

A töltelék hozzávalóit is keverjük össze egy nagy keverőtálban, forgassuk bele a kacsa pörc egy részét is - csak annyit hagyjunk belőle, amennyit majd a kész étel tetejére szeretnénk tenni. 

 

Ha Kamado4u kerámia grillben készítjük el az ételt, akkor a hőmérsékletet állítsuk be 170 °C-ra, deflektor kő segítségével könnyen tudjuk szabályozni a hőmérsékletet. 

A palacsintákat egy serpenyőben süssük ki, majd kenjük meg a kapros-túrós töltelékünkkel és tekerjük fel.

 

A megtöltött palacsintákat helyezzük egy hőálló tálba, locsoljuk meg őket fokhagymás tejföllel és szórjuk meg sajttal, valamint kacsa pörccel a tetejét. Addig süssük, amíg a sajt elkezd megpirulni rajta. 

 

 

Az elfogyasztásához fokhagymás tejfölt és száraz fehér bort ajánljuk.

 

Séf: Márfi Gábor