Webshop icon

Lecsó

A klasszikus, ami a hungarikumok felsorolásából nem maradhat ki: a lecsó. Kolbásszal és szalonnával, csak hogy adjunk az élvezetnek is, meg persze azért, mert így az igazi. 

Egytálétel Főétel Grill

2021-10-20

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1,3 kg paradicsom vegyesen
  • 1,7 kg paprika
  • Fél fej fokhagyma
  • 50 gr fűszerpirospaprika
  • só,frissen őrölt bors
  • egy nagyobb szál kolbász
  • 20 dkg szalonna

 

A paprikát meggrillezzük, majd a csumát és magokat eltávolítjuk, ezután pedig kockákra vágjuk. 

A paradicsomot konyhai fáklyával picit megpirítjuk, majd jeges vízbe tesszük. Ha nincs otthon konyhai fáklyánk, akkor pár percre forró vízbe tesszük a paradicsomokat, majd szintén jeges vízbe. A paradicsom bőrét eltávolítjuk és szétválasztjuk a paradicsomokat: magokra és húsára. A "húsos" részt nagy darabokra vágjuk.

 

A szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk, majd mindkettőt egyszerre lepirítjuk. Ha elegendő zsírt engedtek a húsok, akkor leszűrjük és ezen a zsíron kezdjük el pirítani a félfőre vágott hagymát. Miután lepirult mehet is rá a fokhagyma, pirospaprika, só és bors ízlés szerint. Majd a paradicsom magja is, minden lével együtt, amit kieresztett magából.

 

 

Ekkor, ha lehet, akkor mégjobban alátüzelünk a grillünknek és addig főzzük, amíg nem rotyog. Ha már rottyant, akkor beletesszük a grillezett paprikát is. A végén pedig a paradicsom húsos részét is hozzáadjuk és összeforraljuk.

 

 

Utolsó mozzanatként, természetesen a szalonna és kolbász sem maradhat ki, belekeverjük a felszeletelt szalonnát a felkarikázott kolbászt - ami így ropogós marad.

Frissítésként tehetünk bele pár szem koktélparadicsomot, és snidlinget vagy újhagyma zöldjét is.

 

Séf: Márfi Gábor