Webshop icon

Májpástétom

Krémes, ízletes májpástétom, aminek az elkészítéséhez mindössze 5 hozzávalóra és fűszekre van szükséged. Próbáld ki a molnárkával, ízleni fog.

2021-06-28

Hozzávalók:

  • 500 gr máj
  • 6 egész tojás
  • 500 gr sós vaj
  • 100 gr újhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 50 gr füstölt paprika
  • 8 ág kakukkfű
  • 30 gr mustár
  • 100 gr minőségi ketchup
  • Bors
  • Majoránna
  • Őrölt kömény

 

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, ezt kacsazsíron elkezdjük fonnyasztani, megszórjuk kakukkfűvel, és ha van otthon, akkor friss rozmaringgal is. Ráhelyezzük a megtisztított májat, ezt 15 percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és reszelünk rá fokhagymát is. Miután szépen megbarnult, levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Jól elkeverjük a fűszereket, hogy a máj minden részét beborítsa és a végén fűszerpaprikával is megszórjuk. 

 

Ezzel párhuzamosan készítünk egy szaftos tojásrántottát, karikákra vágott újhagymán. Ügyeljünk arra, hogy a rántotta ne száradjon ki.

 

 

Ezután egyesítjük a májat és a tojásrántottát egy mixerben, itt ízesítjük a mustárral, ketchuppal és a sós vajjal. Ezt körülbelül 10 percen keresztül aprítjuk/pürésítjük a mixerben, majd sűrű szitán áttörjük - ez akkor is fontos, ha homogénnek tűnik a pástétom. Ezt követően csatos üvegbe helyezzük, a tetejét sós vajjal kikavart kacsazsírral lezárjuk, és miután kihűlt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

 

 

Séf: Márfi Gábor