Webshop icon

Sajtos-pestós grillezett kenyér

Ugye ismerős az az érzés, amikor frissen kisült, még meleg kenyeret kézhez kapjátok a pékségben? Van valami különleges az ilyen pékáruban: meleg és illatos - egyszerűen maga a komfort! Na, ezt turbózzátok fel egy kis mozzarellával és pestóval, elhihetitek megéri! Elsősorban köretként ajánljuk ezt a szuper sajtos-pestós grillezett kenyeret, de még akár főételként is megállja a helyét.

Egytálétel Grill Pékáru Receptek Street Food

2022-01-25

Összetevők:

  • 1 kovászos vagy sima francia kenyér
  • 1 rúd sózott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál zöld pesto
  • ⅓ csésze finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • 100-120 gr aprított mozzarella

 

Kezdjük a kenyér bevágdosásával - vágjuk végig a kenyér tetejét, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk át az alját. Fordítsuk meg a kenyeret 45 fokban, és vágjuk tovább keresztbe, hogy "kockás mintázatot" hozzunk létre.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a pestót. Ha megolvadt, adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet.

Egy kis spatulával kenjük a vajas keveréket a szeletekre, mindkét irányba, bőségesen bevonva a kenyeret. Ezután töltsük meg a szeleteket mozzarella sajttal.

Vágjunk egy nagy darab fóliát, amivel a kenyeret beborítsuk, majd vágjunk egy ugyanolyan hosszúságú sütőpapírt, és rétegezzük a fólia tetejére. A sütőpapír megakadályozza, hogy a sajt a fóliához tapadjon.

Töltsünk meg egy begyújtókéményt kétharmadáig, és gyújtsuk meg a parazsat. Amikor a felső réteg már éppen csak hamvadni kezd a szélein, dobjuk a parazsat a PK faszénrácsára, mindet egy oldalra halmozva. Nyissuk ki a közvetlenül a parázs alatt lévő alsó szellőzőnyílást, de a másik alsó szellőzőnyílást tartsuk zárva. Nyissuk mindkét felső szellőzőnyílást félig.

Helyezzük a fóliázott cipót a grillrács közvetett oldalára (nem közvetlenül a parázs fölé), és zárjuk le a fedelet. Süssük 15-20 percig. Ezután óvatosan húzzuk vissza a fóliát és a papírt, hogy a cipó teteje láthatóvá váljon (forró lesz, használjunk grillkesztyűt vagy fogót), zárjuk le a fedelet, és süssük további 8-10 percig.

Tálaljuk azonnal.

Recept: PK Grills

https://www.pkgrills.com/TheGrillBlog/grilled-cheesy-pesto-bread/