Webshop icon

Almás-fahéjas sült sertéskaraj

Ez a sült sertéskaraj recept biztosan lenyűgözi a családot és vendégeket. A sertéskaraj szaftos és zsenge lesz, és finom szeletelt sült, karamellizált almával tálaljuk.

Egytálétel Sertés Főétel

2021-12-23

Hozzávalók: 2 adaghoz

  • 2 sertésszelet
  • Extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • Só és bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • 2 zöld alma, negyedekre vágva
  • 3 evőkanál friss kakukkfűlevél
  • 1 rúd fahéj
  • 7 uncia (200 g) almabor

 

Készítsük elő az Ooni pizzasütőt, a hőfokot állítsuk be alacsony-közepes vagy 180 °C-ra. Használjuk az Ooni infravörös hőmérőjét, hogy gyorsan és pontosan ellenőrizni tudjuk a sütő hőmérsékletét. Kenjük be az Ooni öntöttvas serpenyőt egy kis olívaolajjal, és hagyjuk, hogy felmelegedjen a sütőben.

2. Keverjük össze a fahéjat, az ecetet, a barna cukrot és két evőkanál olívaolajat. Kenjük be a sertésszeleteket ezzel a keverékkel, és hagyjuk pácolódni.

3. Tegyük a vajat a meleg serpenyőbe. Amikor a vaj megolvadt, helyezzük rá a sertésszeleteket, és helyezzük be a serpenyőt a sütőbe és három percig süssük mindkét oldalát. A sertésszeletnek aranybarnára kell sülnie mindkét oldalán.

4. Adjuk az almát, a kakukkfüvet és a fahéjat a serpenyőben lévő olvasztott vajhoz. Óvatosan öntsük rá az almabort az olvasztott vajas keverékhez.

5. Tegyük vissza a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 3 percig, amíg a szeleteket aranyszínűre sütjük. 

6. Hagyjuk a sertésszeleteket öt percig pihenni a serpenyőben, fedjük le a serpenyőt alufóliával.

7. Ha kész, szeleteljük fel a sertésszeleteket. Melegen tálaljuk a főtt almával.